News

εκδήλωση για την Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό. Με αφορμή την ημέρα αυτή στη σχολική μας μονάδα, σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, αφιερώθηκαν δύο διδακτικές ώρες για τις ακόλουθες δράσεις:

  1. συζήτηση και προβολή βίντεο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού, στις Α΄και Γ’ τάξεις, από την κοινωνική λειτουργό, κ.  Πηνελόπη Τσουκαλά, και την ψυχολόγο, κ. Σπυρούλα Μάντη,
  2. κατασκευή πανό από την Β τάξη του Γυμνασίου με το οποίο τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο, υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, κ. Ανδρομάχης Νταή και κ. Αβεντισιάν Αντώνη. Το πανό αναρτήθηκε στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου και τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο. Στόχος είναι η προσθήκη περισσότερων συνθημάτων από όσους μαθητές το επιθυμούν, συμβάλλοντας έτσι στην τελική του διαμόρφωση.

Υλικό από τις δράσεις θα αναρτηθεί στην  εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, πλατφόρμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που έχει δημιουργηθεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile».

Οι παραπάνω δράσεις έγιναν με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον Covid-19.

Leave a comment