News

‘Eναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας.

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια με σκοπό την άμεση υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε  σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τη  διευθύντρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την κοινωνική λειτουργό και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του μαθητή ή της ομάδας μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της συνεργασίας, καθώς και ο συντονισμός του έργου των σχολικών μονάδων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση και την προαγωγή συνολικά της ψυχοκοινωνικής τους υγείας.

Το προσωπικό της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Μανουσιάδη Χριστίνα, την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, κ. Μυλωνά Βασιλική, την ψυχολόγο, κ. Βλάχου Βαρβάρα, την κοινωνική λειτουργό, κ. Αλεξοπούλου Ευφροσύνη και  τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας. Η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός θα είναι στο σχολείο κάθε Πέμπτη.

Όσοι/ες από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε το αίτημά σας για υποστήριξη/αξιολόγηση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διευθύντρια του σχολείου (τηλ. 2623061484) για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό μιας συνάντησης.

Η Διεύθυνση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη φοίτηση και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας και μαθητών μας.

Εκ της διευθύνσεως

Leave a comment