News

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ενημερώνομαι, Προβληματίζομαι, Δρω ,  Αλλάζω!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές  και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Τραγανού την Τετάρτη 02/6/2021 ανέπτυξαν δράσεις που είχαν στόχο να τους ενημερώσουν για την  ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, να τους ευαισθητοποιήσουν και να τους κάνουν να υιοθετήσουν μία ενεργή και υπεύθυνη στάση απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι δράσεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:

  • Ενημέρωση για τις πυρκαγιές  (αιτίες εκδήλωσης μιας πυρκαγιάς, τρόποι μετάδοσης, μέτρα προστασίας ) καθώς και για τη γραμμή 112 από τον εκπρόσωπο της Π.Υ. Λεχαινών υποπυραγό, κ. Χαράλαμπο Παπούλια .
  • Φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα εργαλεία και με τη συνοδεία των καθηγητών τους, φύτεψαν τα δέντρα και τα φυτά ομορφαίνοντας τον περιβάλλοντα χώρο της σχολικής μονάδας. Με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά ανά τμήμα φύτεψαν το δικό τους δενδρύλλιο, ανέλαβαν τη φροντίδα του και δεσμεύτηκαν για την προστασία του μέχρι την αποφοίτησή τους  από το Γυμνάσιο. Τα φυτά ήταν ευγενική προσφορά  του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Λιλιόπουλου Κων/νου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του σχολείου να συμμετάσχει και ο Σύλλογος σε αυτές τις δράσεις.
  • Ενημέρωση για τη σημασία και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος από την κ. Μαρινοπούλου Σοφία, αντιδήμαρχο παιδείας & τουρισμού Δ. Πηνειού καθώς και για την ανακύκλωση από τον κ. Μαφρέδα Νίκο, αντιδήμαρχο καθαριότητας, ανακύκλωσης, γραφείου κινήσεως και πολιτικής προστασίας Δ. Πηνειού. Οι αντιδήμαρχοι απάντησαν σε ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών και στο τέλος  πρόσφεραν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς ενημερωτικό υλικό και τσάντες ανακύκλωσης. Ανταποκρινόμενοι άμεσα σε σχετικό αίτημα της σχολικής κοινότητας τοποθέτησαν έναν ακόμα  κάδο ανακύκλωσης για στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.
  • Συλλογή των σκουπιδιών από τους μαθητές μας. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες με κατάλληλο εξοπλισμό και με την εποπτεία των εκπαιδευτικών, μάζεψαν τα σκουπίδια μέσα και έξω από το σχολείο, τα οποία στη συνέχεια ξεχώρισαν σε αυτά που είναι ανακυκλώσιμα και σε αυτά που πρέπει να καταλήξουν τελικά στον κάδο σκουπιδιών.
  • Παρακολούθηση σχετικών βίντεο για την ανακύκλωση.
  • Συζήτηση

Οι δράσεις αυτές αποδεικνύουν  ότι η φροντίδα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι μέλημα όλων μας.

Ήταν μία ενδιαφέρουσα και γεμάτη μέρα και όλοι την απόλαυσαν! Ευχαριστούμε θερμά όσους  βοήθησαν να υλοποιηθεί. Και του χρόνου!!

Oι δράσεις έγιναν με την τήρηση όλων των ισχύοντων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία covid 19.

Leave a comment