News

Περιβαλλοντικές δράσεις

Στο σχολείο μας σήμερα 12/11/2021, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων οι ακόλουθες περιβαλλοντικές – βιωματικές δραστηριότητες: συγκομιδή ελιάς και καθαριότητα των εξωτερικών χώρων του σχολείου.

Το 15μελές Συμβούλιο των μαθητών σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων αποφάσισε να μαζέψουν φέτος οι μαθητές τις ελιές από τα δέντρα που έχουν φυτευτεί στον προαύλιο χώρο από μαθητές προηγούμενων ετών και να προσφέρουν το ελαιόλαδο στην εκκλησία του χωριού για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Επικοινώνησαν με το ελαιοτριβείο του κ. Παναγιώτη Μαραγκού ο οποίος και προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς την επεξεργασία.

Οι μαθητές με την παρότρυνση και υποστήριξη των καθηγητών τους συμμετείχαν  ενεργά στο σχεδιασμό όλης της δράσης, προετοιμασία , ανάθεση  ρόλων, συγκομιδή, συνεννόηση με την εκκλησία και  το ελαιοτριβείο. Αρχικά μαζί με τους καθηγητές τους οργανώθηκαν σε ομάδες και με  τα απαραίτητα σύνεργα, πολλά από τα οποία είχαν οι ίδιοι φροντίσει να φέρουν στο σχολείο , άρχισαν το μάζεμα. Παράλληλα άλλες ομάδες προχώρησαν στην καθαριότητα και στον καλλωπισμό τόσο  του προαυλίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου. Οι δραστηριότητες αυτές, οι οποίες είχαν διάρκεια  δύο διδακτικών ώρων, έγιναν μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας , συνεργασίας και καλής διάθεσης. Αποτέλεσαν δε ένα ξεχωριστό μάθημα για όλους τους μαθητές τόσο γιατί εκτίμησαν τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος όσο και την αξία του εθελοντισμού και της παροχής βοήθειας σε συνανθρώπους τους.

Leave a comment