News

ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΑΝΟ ΗΛΕΙΑΣ

Στις 18  Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.00 μμ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο: «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Την εκδήλωση μνήμης και νοσταλγίας άνοιξε με τραγούδι καλωσορίσματος η εκπαιδευτικός κ. Αναγνωστοπούλου Ελένη και στη συνέχεια η διευθύντρια του Γυμνασίου Τραγανού, κ. Μανουσιάδη Χριστίνα, αφού απηύθυνε καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους προλόγισε την εκδήλωση. Ακολούθησε το χρονικό της Καταστροφής από τους μαθητές υπό την επίβλεψη της φιλολόγου κ. Διαμάντη Ευθυμίας και της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Θεοδωροπούλου Ιωάννας. Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν μικρασιατικοί χοροί και τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου-Μουσικού κ. Αναγνωστοπούλου Ελένης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία της κ. Διαμάντη Ευθυμίας, η οποία επεσήμανε τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν στη Μικρά Ασία, την καταστροφή, την οδύνη της προσφυγιάς, την αναδημιουργία και την ελπίδα.

Στο τέλος προσφέρθηκαν μεζέδες και γλυκίσματα από μικρασιατικές συνταγές που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι γονείς των παιδιών του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Πανοσιολογιώτατος πατήρ Κύριλλος, ιερείς , η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αριστέα Παπαδοπούλου , ο επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πηνειού κ. Γεωργόπουλος Διονύσιος, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Πηνειού κ. Βασιλόπουλος Δημήτριος, ο πρώην Δήμαρχος Πηνειού, κ. Καστρινός Αλέξιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες και πλήθος κόσμου.

Leave a comment