Ο τόπος μου – το διαβατήριό μου

Πολιτιστικό πρόγραμμα “Ο τόπος μου – το διαβατήριό μου”

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση του σχολείου μας, Γυμνασίου Τραγανού, με το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ο τόπος μου – Το διαβατήριό μου» παρουσία και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, κ. Φωτεινόπουλου Γεώργιου και της Προωθήτριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Σαρλή Έλενας. Αρχικά, ο κ. Φωτεινόπουλος και η κ. Σαρλή απηύθυναν χαιρετισμούς και μας συνεχάρησαν για τη μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος. Στη συνέχεια, η κ. Θεοδωροπούλου Ιωάννα (Εκπ/κός Πληροφορικής) παρουσίασε ένα Padlet το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την ανάρτηση των παρουσιάσεων των μαθητών των δύο σχολείων που αναδεικνύουν το μεγαλείο του τόπου τους. Κατόπιν, οι μαθητές των δύο σχολείων συνέχισαν τις παρουσιάσεις τους και μόλις τις ολοκλήρωσαν, τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους. Ακολούθως, οι μαθητές μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς που είχαν βιντεοσκοπηθεί τις προηγούμενες ημέρες στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Υπεύθυνη για τη διδασκαλία-παρουσίαση των τραγουδιών και χορών για τους μαθητές μας ήταν η κ. Αναγνωστοπούλου Ελένη (φιλόλογος-μουσικός). Στο τέλος της συνάντησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα και δεσμεύτηκαν για μία δια ζώσης συνάντηση.

Το υλικό του προγράμματος είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://padlet.com/manousiadi/politistiko

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε. Αναγνωστοπούλου, Χ. Μανουσιάδη, Ι. Θεοδωροπούλου


Την Πέμπτη 17/2/2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας των μαθητών του Γυμνασίου Τραγανού και των μαθητών του Ζωγράφειου Γυμνασίου Κωνσταντινούπολης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του πολιτιστικού προγράμματος “Ο τόπος μου – το διαβατήριό μου” που υλοποιείται τη φετινή χρονιά από κοινού με τα δύο σχολεία. Οι μαθητές με ιδιαίτερη χαρά συνομίλησαν με τους συνομηλίκους τους από την Κωνσταντινούπολη σχετικά με τον τόπο και τα ενδιαφέροντά τους. Οι εντυπώσεις όλων ήταν θετικές. Ακολουθούν οι επόμενες διαδικτυακες συναντήσεις στις οποίες θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εργασιών κάθε ομάδας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε. Αναγνωστοπούλου, Χ. Μανουσιάδη, Ι. Θεοδωροπούλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17/3/2022, η τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών του Ζωγραφειου Γυμνασίου με τους μαθητές του Γυμνασίου Τραγανού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται από τα δύο σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μαθητές και μαθήτριες του Ζωγράφειου παρουσίασαν το Ζάππειο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και το σχολείο τους, το Ζωγράφειο. Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Τραγανού παρουσίασαν το Δάσος και την παραλία Θινών καθώς και το Φράγμα Πηνειού. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων.