News

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Κρεστένων στα πλαίσια Περιβαλλοντικού προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων

Την Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα του Περιβαλλοντικού προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων του Γυμνασίου Τραγανού “Τα σχολεία υιοθετούν παράκτια και χερσαία οικοσυστήματα της Ελλάδας”, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Κρεστένων, προκειμένου να λάβουν παρακολουθήσουν το μονοήμερο πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ:” Φυσικές Καταστροφές”.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα εξής: Άφιξη στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κρεστένων, Παρουσίαση του προγράμματος,  Διάλειμμα ,  Αναχώρηση για το πεδίο, Δραστηριότητες στο πεδίο, Επιστροφή στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. ,Δραστηριότητες στους χώρους του Κ.Ε.ΠΕ.Α., Αξιολόγηση του προγράμματος ,  Αναχώρηση.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν αρχικά το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση από την κυρία Τσούρα Αγγελική, Φιλόλογο-Αναπληρώτρια Υπεύθυνη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο πεδίο για την πρακτική εφαρμογή όσων έμαθαν. Εκεί ,υπό την καθοδήγηση της κυρίας Τσούρα και της κυρίας Σχοινά Μαρίας, τα παιδία κινήθηκαν στον χώρο, συνέλεξαν πληροφορίες μέσα από συνεντεύξεις με ντόπιους κατοίκους και διαπίστωσαν πόσο μπορούν οι φυσικές καταστροφές να αλλοιώσουν ένα οικοσύστημα. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : Πατάκα Αγγελική( Διευθύντρια και Συντονίστρια του Προγράμματος) και Φωτοπούλου Καλλιόπη- Βιολόγος και μέλος του Προγράμματος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γαβρά Πέτρο – Υπεύθυνο του ΚΕΠΕΑ Κρεστένων , την κυρία Τσούρα Αγγελική -Αναπληρώτρια Υπεύθυνη και την κυρία Σχοινά Μαρία-Μέλος Π.Ο. για την φιλοξενία τους στον χώρο του ΚΕΠΕΑ .

Leave a comment